joi, 9 martie 2017

Fereastra Azura din Malta nu mai este!

de Ioan Laslo
    Ceea ce era firesc sa se intample, a avut loc ieri dimineata: celebra imagine turistica a Maltei este acum doar o amintire pastrata in arhivele foto ale turistilor. Fereastra Azura s-a prabusit in mare in dimineata zilei de 8 martie 2017. Mica furtuna care a agitat marea a fost suficienta pentru ca formatiunea stancoasa atat de celebra si care permitea sa se vada cezul azuriu alaturi de albastrul marii sa se prabuseasca. In 2014 (de cand dateaza aceste poze) se atragea atentia turistilor ca viata ei este pe sfarsite, insa specialistii se exprimau ca va mai dainui aproximativ 10-20 de ani. Se pare ca nu au avut insa dreptate, iar valurile lui Poseidon si-au facut treaba mult mai devreme.
     Stanca a fost si mai celebra dupa ce cateva scene din "Games of Thrones" au fost filmate aici. Vestea a fost data de insusi primul ministru maltez pe contul sau de Twitter si a "dezlantuit" un adevarat "pelerinaj" al turistilor care au mers la fata locului pentru a se convinge cu ochii lor. Dincolo de aspectul oarecum hilar al situatiei(desi erozunea era avansata si prabusirea era inerenta), raman si implicatiile turistice si cele comerciale (desigur ca in apropiere erau construite cateva spatii de cazare si se facea "comert" cu suveniruri, iar cei care satisfaceau aceste servicii trebuie sa se reorienteze). 
      Malta a fost si va ramane insa una dintre cele mai spectaculoase si relaxante destinatii de vacanta, inclusiv pentru turistii romani. Peisajele spectaculoase si serviciile turistice de calitate ne atrag permanent, iar insula sunt splendida. Fereastra Azura nu mai e, dar au ramas o multitudine de locuri extraordinare, bazine naturale, plaje diverse si de calitate si numeroase obiective culturale care ne vor atrage spre Malta in continuare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu