luni, 20 februarie 2017

Care sunt " Venetiile lumii" ?

de Cristian Cezar Han

    Cu totii stim ca Venetia este o destinatie cautata, cu mult farmec si ofera multe ,,surprize,, turistilor. Multi prefera Venetia pentru ca este o destinatie destul de ieftina si ai ce vedea, iar altii prefera aceasta destinatie pentru loisir sau pentru a sarbatori ,,Honeymoon,, .

    Totusi, in lume exista foarte multe orase care seamana atat de mult cu Venetia, incat poarta chiar denumirea de ,,Venetia tarii lor,, . Cu siguranta sunteti curiosi sa aflati care sunt acestea :

1. Annecy, ,, Venetia Frantei ,,

     Annecy este un orasel medieval cu o populatie de 50 000 de locuitori, aflat in apropierea celebrei statiuni de sporturi de iarna Chamonix, dar si aproape de Geneva, Elvetia. Annecy seamana cu Venetia si a ajuns repede o destinatie cunoscuta. Principalele atractii sunt Palatul d'Isle, Catedrala St. Pierre, Castelul si Lacul Annecy.
     Cazari bune puteti gasi in zona Annecy- Bellegarde sur Valserine- Geneva. Puteti ajunge la Annecy cu masina pe urmatoarele rute turistice : Budapesta- Viena- Padova- Milano- Genova- Val d'Aosta- Chamonix- Annecy sau: Budapesta- Ljubljana- Padova- Milano- Genova- Monaco- Nice- Marsilia- Lyon- Annecy. Cu avionul puteti decola spre
Milano, apoi urmati ruta: Genova- Val d' Aosta- Chamonix- Annecy  sau spre Nice, apoi urmati ruta: Marsilia- Avignon- Lyon- Annecy .

Sursa fotografie: AICI

   
2. Stockholm, ,, Venetia Suediei ,,

     Stockholm, capitala Suediei, este orasul cu cea mai mare suprafata din Europa, daca includem arhipelagul Stockholm. Orasul este cladit pe 14 insule, lucru care ii confera titlul de ,, Venetia Suediei ,, .

     In Stockholm sunt o multime de atractii turistice: Palatul Regal, Primaria, Vechiul oras, Catedrala, Insula Djurgarden, Muzeul Vasa, Muzeul Nordic, Muzeul Satului, Castelul Drottningholm ( ,,Versailles suedez,, ).
       Cel mai usor se ajunge cu avionul.
     Varianta cu autocarul este mai dificila, insa daca nu vreti sa zburati cu avionul, exista solutia: Budapesta- Cracovia- Varsovia- Gdynia ( imbarcare pe ferryboat ) - Karlskrona- Stockholm sau: Budapesta- Cracovia- Varsovia- Vilnius- Riga- Tallinn ( imbarcare pe ferryboat ) - Helsinki ( imbarcare pe ferryboat )- Stockholm. O ultima varianta ar fi Budapesta- Viena- Praga- Berlin- Copenhaga- Norrkoping- Stockholm.


Sursa fotografie: AICI


3.  Rethymno, ,, Venetia Greciei ,,

     Rethymno, oras situat in Insula Creta, este un labirint de strazi inguste, fiind si un oras port foarte mare in acelasi timp. In Grecia mai sunt si alte insule care seamana cu Venetia: Corfu si Rodos.Ca sa ajungeti in Rodos luati ferryboatul din Marmaris, Turcia.


        Sursa fotografie: AICI

4.   Putrajaya, ,, Venetia Malaysiei ,,

    
    Putrajaya este un oras nou si modern, situat la 30 km de capitala Malaysiei, Kuala Lumpur.
    Putrajaya are numeroase parcuri si canale, de aceea il putem numi ,, Venetia Malaysiei ,, .
    Atractii turistice in Putrajaya: Moscheea Putra si plimbare cu barcile pe canale.
    Cum ajungeti in Putrajaya: zbor spre Kuala Lumpur, apoi luati o masina pana in Putrajaya.



                            

5.   Zhujiajiao, ,, Venetia Chinei ,,
    Stiu ca denumirea este dificila si necesita exercitii de dictie, insa Zhujiajiao este un oras inedit, denumit si Venetia Chinei.
    Daca va aflati in Shanghai, faceti o deplasare la Zhujiajiao, merita. De fapt, acest orasel se afla la numai 50 km de Shanghai si se poate vedea lejer in cateva ore.
  
 
6.   Brugge,  ,, Venetia Belgiei ,,
   Multi numesc Brugge Venetia Nordului, insa, cum am considerat Stockholm ,, Venetia Scandinaviei ,, am hotarat sa il incadrez la Venetia Belgiei.

   Brugge, numit si Orasul Ciocolatei de multi, este cunoscut pentru plimbarile cu vaporasul. Din Bruxelles pana in Brugge distanta este de 100 km si dureaza o ora.
  
                                 Sursa fotografie: AICI


7.  Alappuzha, ,, Venetia Indiei ,,

   Chiar si India are Venetia ei. Se afla in sud vestul Indiei, langa Kochi. Puteti opta pentru o croaziera, este principala atractie a orasului.

  Caile de acces sunt dificile. Va puteti incumeta la un tur doar daca va aflati in zona Madurai. Altfel, poate dura mai mult de 2 zile deplasarea.
                                Sursa fotografie: AICI



8.  Amsterdam, ,, Venetia Olandei ,,

  Amsterdam este cunoscut deja datorita plimbarilor cu bicicleta sau cu vaporasul.

  Atractii turistice in Amsterdam: Piata Dam, Palatul Regal, Gara centrala, Piata Waterloo, Canalul Amstel.
  Puteti ajunge in Amsterdam foarte simplu, prin zbor direct sau cu masina pe ruta Budapesta- Nurnberg- Bonn- Koln- Amsterdam.

 Sursa fotografie: AICI


9.   Rovinj, ,, Venetia Istriei ,,

   Rovinj se afla pe Coastra Istria, in Croatia. Este aproape de Venetia Italiei, sau pura Venetie, dupa cum imi place sa ii mai spun.

   Totusi, Rovinj merita vazut, mai ales daca va aflati in vacanta in Croatia.
   Puteti merge in Buzet sau in Umag, insa exista posibilitati de cazare foarte bune si in Opatija sau Rovinj
( check momondo ).
   Inchiriati o masina si faceti un tur al Coastei Istria: Porec, Rovinj, Opatija, Pola, croaziera pe insula Krk sau excursie chiar la: VENETIA !
   Opriti insa in Rovinj ( Venetia Istriei ) si Pola, unde se afla Amfiteatrul Roman.


                                     Sursa fotografie: AICI




10.   ,, Fort Lauderdale, Venetia Americii ,,

   Fort Lauderadale se afla in Florida, S.U.A., langa Miami ( la nord de acesta ).Este un labirint de insule, canale si poduri.

  Ca sa ajungeti in Fort Lauderdale, luati bilet de avion spre Miami. Nu ratati Parcul National Everglades sau Key West ! Ca sa nu mai spun de Miami !


Sursa fotografie: AICI


Stiati ca exista atatea Venetii in lume ? Care vi se pare cea mai spectaculoasa? Daca vi s-a parut interesant, cautati amanunte pe http://cristiancezartravels.blogspot.ro  Va astept!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu