joi, 15 martie 2018

Salina Turda este, oficial, cel mai vizitat obiectiv turistic din România

de Claudiu Padurean
     Salina Turda a devenit, oficial, cel mai vizitat obiectiv turistic din România. Potrivit estimărilor conducerii salinei, în prima săptămână din decembrie, numărul vizitatorilor va depăşi cifra de 600.000. Printre aceşti vizitatori se numără personalităţi precum Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României, care a vizitat fosta mină de sare în această lună. Salina Turda este cea de-a doua mina de sare din Europa ca număr de vizitatori şi, totodată, este singurul loc subpământean din lume care poate fi vizualizat cu ajutorul aplicaţiei StreetView. De asemenea, Salina Turda a intrat în Top 5 căutări pe Google. Publicaţia Business Insider a declarat Salina Turda drept cel mai frumos loc subpământean din lume.
Salina Turda a cunoscut, în ultimii ani, o creştere constantă a numărului de turişti. Oamenii vin pentru a vedea puţurile săpate în sare vreme de sute de ani, dar şi pentru a se bucura de atracţiile moderne, care le stau la dispoziţie ca urmare a modernizării salinei, din anul 2009. Aşa ar fi un lift panoramic, o roată care aminteşte de celebra Golden Eye din Londra, un lac subteran cu apă sărată pe care turiştii pot naviga cu ajutorul unor bărci, terenuri de sport sau un amfiteatru cu scaune încălzite. Toate acestea au dus la consolidarea brandului turistic al Salinei Turda, spune directoarea unităţii turistice, Simona Baciu.
 ”Lucrurile evoluează bine la Salina Turda. Faţă de anul trecut, când am depăşit numărul record de 500.000 de turişti, anul acesta se pare că vom ajunge la 600.000. Concret, până la începutul lunii noiembrie am înregistrat 575.000 de turişti, în timp ce tot anul trecut am avut 548.000 de turişti în tot anul. Un lucru care mi se pare important este 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu