joi, 3 noiembrie 2016

Gradinile Reginei Maria din Balcic

de Adriana Han
      Cand spui Balcic te poti gandi la mai multe lucruri: accesul la Marea Neagra, plaja si terenurile de golf, dar un accent deosebit merita pus pe gradinile de langa Castelul Reginei Maria.
   Inainte de plecare, am incercat sa caut cateva detalii despre Balcic, incepand cu hotelurile din aceasta zona. Mi-a sarit in ochi Hotelul Jupiter 3*, situat la doar 50 m de plaja, in ciuda faptului ca n-am stiut ca acesta va fi hotelul la care urma sa fim cazati, excursia nefiind organizata de o agentie de turism.
  Pe traseul catre Balcic merita vazute orasul Ruse, aflat chiar la granita cu Romania, ,,Manastirea Sfantul Dimitrie Basarabov’’, aflata foarte aproape de Ruse si ,,Calaretul din Madara’’, sculptat pe platoul Madara de langa
Shumen.De asemenea, inainte sa ajungeti la Balcic, mergeti la Kalikra, cel mai estic loc din Bulgaria.
      Gradina Botanica din Balcic nu trebuie ratata! Ea se afla langa Castel, iar vegetatia variaza cu plopi, cactusi, trandafiri si multe specii de arbusti. Tot in apropiere pot fi zarite cascade micute, dar foarte spectaculoase, care ii dau locului si mai multa transparenta. Aici peretii castelului sunt decorati de un gard verde natural, formand o adevarata atractie pentru turisti, iar panorama asupra Marii Negre este fantastica. O plimbare relaxanta este tot ce iti poti dori in acel moment.Va recomand sa nu o ratati, daca ajungeti prin zona!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu