sâmbătă, 2 ianuarie 2016

2016 ar putea reprezenta un an de vârf pentru turism. Lonely Planet, USA Today și CNN recomandă Clujul

de Claudiu Padurean
Anul 2016 ar putea reprezenta un adevărat vârf pentru turismul clujean. Trei dintre cele mai importante publicații de limba engleză din lume îi sfătuiesc pe cititorii lor să vină în acest an în Transilvania. Este vorba de ghidul de călătorie Lonely Planet, de televiziunea americană CNN și de influentul ziar USA Today.
Transilvania reprezintă o adevărată comoară ascunsă a turismului european, iar cititorii anglo-saxoni sunt invitați să o descopere. Ghidul de călătorie Lonely Planet a declarat Transilvania drept destinația de excelență a anului 2016, iar printre atu-urile acestei regiuni se numără festivalurile de genul Untold sau Electric Castle sau arta modernă creată în Cluj. Redactorii Lonely Planet au publicat recent un videoclip, în care apar imagini filmate la Opera Națională Română, dar și în Fabrica de Pensule. Printre specialitățile gstronomice recomandate se numără mititeii și ciorba de fasole în pâine.
Redactorii de la USA Today spun că printre avantajele Clujului se numără și faptul că este legat prin zboruri ieftine de principalele orașe de pe continent. Ei consideră, și din acest motiv, că Clujul se numără printre cele mai bune destinații turistice din lume pentru tineri și remarcă succesu Capitalei Europene a Tineretului din 2015. Directorul Aeroportului Internațional din Cluj-Napoca, David Ciceo, crede că în 2016, aeroportul clujean va depăși pragul de 1,5 milioane de pasageri și spune că noul an va aduce noi destinații pentru zborurile care vor 
Citeste mai multe aici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu