joi, 11 iunie 2015

Insula Corfu este anul acesta la moda pentru vacanta de vara!

     Corfu (Kerkyra in greaca) se afla la limita Nordica a Marii Ionice si la intrarea in Marea Adriatica. Daca doriti sa va petreceti un concediu de neuitat acolo, eu va astept, toata vara, in nordul insulei,in statiunea Kassiopi, pentru a va prezenta frumusetile unei insule de basm! Este cea de-a doua insula ca marime din ansamblul insulelor ionice, dupa Chefalonia. Impreuna cu Insulele Diapondia (si anume Othoni, Erikusa si Mathraki) formeaza un judet aparte. Insula are o suprafata de aproximativ 592 m patrati, lungimea ei ajungand la 60 km, iar latimea sa variaza intre 4 si 30 km. Tarmul bogat diversificat ajunge desfasurat la 217 km. Imprejurul insulei Corfu exista diferite insulite precum Vidos, Lazzaretto si Pondikonisi (Insula Soarecelui). Intre lanturile muntoase se profileaza Valea Ropa si Valea Lefkimi in sud unde exista si cel mai important lac:Lacul Koryssia. Forma insulei seamana cu o secera determinandu-i pe locuitorii antici sa o numeasca Drepanon, "drepani" este "secera" in limba greaca).
         Insula Corfu are o istorie bogata
cu numeroase exemple generoase in arta si cultura. Fiecare element de frumusete naturala este ingemanat cu legende si evenimente istorice. Nenumarati indragostiti de ea, de la Homer si Xenofon, Casanova si Bondelmonti, pana la artisti moderni din lumea intreaga,care au adorat-o si au consemnat frumusetea ei unica, pitorescul, in lucrari care se disting in literatura universala,in lucrari de pictura si in gravura. Mar al discordiei intre englezi,francezi si venetieni, care s-au succedat la putere si i-au lasat amprentele trecerii lor, popas comercial si de alimentare, datorita pozitiei sale intre Rasarit si Apus, insula Corfu este astazi un popas de liniste si odihna, dar si un dynamic si cosmopolit loc de agrement.
    Corfu se afla la limita Nordica a Marii Ionice si la intrarea in Marea Adriatica. Este cea de-a doua insula ca marime din ansamblul insulelor ionice dupa Chefalonia. Impreuna cu Insulele Diapondia (si anume Othoni,Erikusa si Mathraki) formeaza un judet aparte. Insula are o suprafata de aprox 592 m patrati,lumgimea ei ajunge la 60 km, iar latimea sa variaza intre 4 si 30 km. Tarmul bogat diversificat ajunge desfasurat la 217 km. Imprejurul insulei Corfu exista diferite insulite si anume Vidos, Lazzaretto si Pondikonisi (insula soarecelui). Intre lanturile muntoase se profileaza Valea Ropa si Valea Lefkimi in sud unde exista si cel mai important lac,Lacul Koryssia. Forma insulei seamana cu o secera determinandu-i pe locuitorii antici sa o numeasca Drepanon, denumire care vine de la drepani (secera).
     Insula este plina de verdeata si roditoare,cu peisaje de o frumusete unica, la munte sau la mare. Plina de viata si adancimi fascinante, Marea Ionica este pt. locuitorii insulei marea apa pe care au calatorit mii de ani corabiile legendare ale feacilor, insula care a pastrat locurile si traditiile asa cum le cunoastem astazi. Insula Corfu a Marii ionice este pozitionata intre sudul Italiei si Grecia Continentala.
  Vegetatia insulei ramane intotdeauna aceeasi, cu toate interventiile, deoarece se regenereaza repede si fara efort. Maslinii si chiparosii, sunt principala emblema a insulei. Maslinii plantati sunt in jur de 4 milioane iar chiparosii aproximativ 2 milioane. Vegetatia stufoasa si marea diversitate de tipuri si culori se datoreaza climei moderate si gradului ridicat al umiditatii,urmare a frecventelor caderi de ploaie. Caldura verii este temperata de umiditate,in timp ce iernile sunt domoale cu temperaturi minime care nu coboara sub 10 grade C in luna ianuarie.
    Din punct de vedere geologic, insula cunoaste o mare similitudine cu regiunea de pe partea continentala opusa,cu care a fost unita candva si de care a fost separata mai tarziu printr-o serie de miscari naturale.  Extensiile sale sunt insulele Diapondia (la nord)precum si Paxi si Antipaxi (in sud). Solul sau este mai degraba muntos. Cea mai mare suprafata este strabatuta de 3 lanturi muntoase. Portiunea cea mai nordica si mai intinsa a Corfului este reprezentata de cel mai inalt varf si anume Pantocratoras (Atotputernicul) cu 914 m.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu